Snickerskake


Dette er den supre snickerskaka til Tom Victor Gausdal.


Fremgangsmåte:

(i denne oppskriften skal det brukes seks egg til sammen. De skal altså skilles i 6 plommer og 6 hvitter)

Bunnen
I en helt ren bolle, pisk eggehvitene stive, ha i litt av sukkeret, Knus kjeksen grovt og hakk peanøttene (ikke for mye)
Bland dette inn i marengsen (det hvite). Bland inn vaniljesukker og bakepulver.
Hell røra i en langpanne (eller rund springform) og la det steke i 25 minutter på 180 grader. Bruk gjerne bakepapir.
Kjøl ned.

Sjokoladesaus
I en kjele, rør sammen eggeplommene, fløte og sukker. Varm opp og kok til det tykner. Trekk kjelen av plata og ha i smør og sjokolade. Rør til det blir jevnt, Kjøl ned.
Smør kremen på kaka når den er avkjølt (stiv nok til å smøres utover kaka).

Ingredienser:
Bunnen
6 stk eggehvitter
5 dl sukker
1 pk Ritzkjeks
250 g peanøtter (vanlige, salte peanøtter)
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver

Sjokoladeglasur
6 stk eggeplommer
1 dl kremfløte
100 gr smør
100 gr. sukker
100 gr. sjokolade, helst kokesjokolade


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...