Havrekjeks


8 kopper små lettkokte havregryn
4 dl hvetemel
2 dl sukker
1 kopp fløte eller fløtemelk
1/2 kg smør eller margarin
1/2 ts bakepulver 
1/2 ts hornsalt

Halvsmelt smøret og avkjøl det. Rør sammen alle de tørre ingrediensene, tilsett væske.
Rør deigen sammen til den blir smidig, men ikke for fast. Ta deigen opp på et melet bakebord og kjevle den ut med så lite mel som mulig (dette kan være litt vanskelig) ca. 2 - 3 millimeter tykke - alt etter smak og behag.
Stikk ut med glass eller lignende til runde kjeks. Størrelsen kan du bestemme selv. Kjeksene kan også lages i firkanter, da blir det bedre utnyttelse av den utkjevlede deigen.
Legg kjeksene på smurt bakeplate eller på bakepapir og prikk dem med en gaffel.

Stek kjeksene midt i ovnen ved ca. 10 - 15 min, alt etter hvor tykke de er.
Kjeksene skal ha en gyllenbrun farge og være sprø når de er avkjølt.
Avkjøl på rist og oppbevar dem i boks med tett lokk.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...